ah, i sentiu-vos ben lliures en participar



dimarts, 23 de desembre del 2008

Raó per la que els diners fan la felicitat

Estem d'acord que la felicitat és la llar on tothom aspira a viure, oi. Ara bé, per a construir-la necessitem el mateix que per a fer qualsevol altra cosa: el material i la nostra activitat -que farà que aquest prengui la forma que volem: la de la casa-. Per més bon paleta que hom sigui, sense material, mai es podrà aixecar una casa. I en la nostra societat actual, els diners juguen el destacat rol d'aquest material de construcció. Tal com un paraigües vol fer -i fa- que no et caigui la pluja al damunt, els diners fan que siguis feliç. Si tu no saps obrir el paraigües és un problema teu, però el paraigües és -i fa de- "para-aigües" malgrat que tu no el sàpigues fer anar i encara que un tornado s' ús emporti com un càncer malparit o un pare pederasta, el paraigües té la funció de parar aigües de la mateixa manera que els diners fan la felicitat encara que no els sapiguem fer servir o vingui una plaga de mosquits i ens mati. La funció dels diners és la de la felicitat. Preguntar-s'ho -com he fet jo- és d'ignorant profund. I un cop prou idiota de plantejar-te la pregunta, respondre-la dient que els diners no fan la felicitat és com creure't que els pals xinesos no serveixen per menjar només perquè amb ells hi ha gent que no hi sap menjar o que els utilitza com a joguina sexual. Evidentment que perquè actuïn els hem de moure nosaltres, però això -el factor humà- hi és en tot, com una obvietat comuna i diabòlica que ens fa confondre naps per cols. Tenir el material no vol dir tenir la casa, com tenir els diners no vol dir tenir la felicitat; però és amb el material amb el que podràs fer la casa i amb els diners la felicitat. Així és actualment el contorn de la cara d'occident i així més fortes s'hi tracen les línies de les faccions per cada dia que passa.

Després de la felicitat mateixa, no és en va que els diners siguin allò més perseguit del món, és perquè aquests, precisament, fan la felicitat. Poder per saciar la voluntat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord, i ho has explicat molt bé.

Ara bé, no sé si la felicitat existeix, si es pot aconseguir com un estadi permanent.

Salut!

Ferran Porta ha dit...

Són una eina. Això és, simplement una eina com tu dius. Amb bona salut i aquesta eina, sense dubte, podem fer-nos la vida força agradable i, segurament, assolir un determinat grau de felicitat amb més facilitat que sense aquesta eina. Però no pels diners en sí, sinó perquè aquests ens permetran fer allò que ens fa feliços. Com dic, una simple eina.

Pel que fa al comentari d'en Marc, sempre hi haurà ombres que ens facin qüestionar si som feliços o no. Per això cal 1) posar les coses en perspectiva, 2) deixar les expectatives a banda i 3) intentar gaudir cada bon moment, per petit que sigui.

En ello estamos...

Noctas ha dit...

Vull tenir tants diners per no haver de pensar amb ells., és tant mediocre això d'haver de pensar en com arribes a final de mes., creu-me i primer fes-te milionari i després ja faràs el demés....saludus

khalina ha dit...

Els diners manen massa en una societat capitalista. Sabríem funcionar d'una altra manera? O això només és possible si emigres en parella a una illa solitària?

Bones festes!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Efrem estic d'acord amb el teu post.
t'has deixat de dir una cosa, els diners donen la llibertat, per això espanya ens oprimeix i tanca la aixeta, perquè no puguem ser lliures.

Ara paso a contestar-te el comentari que m'has deixat al meu bloc:
Efrem, jo no soc mes radical que tu,(no sé el radical que ets tu), crec que el nostre objectiu es el mateix, jo soc independentista. Vull que el meu país, Catalunya esdevingui un estat lliure i sobirà, i ho hem d'aconseguir per la via pacífica, amb el recolzament majoritari del poble de Catalunya, mitjançant referèndum per decidir la sobirania nacional de Catalunya.
hem de sumar esforços, sinó sempre ens trepitjaran. Tots els catalanistes hem de remar al mateix temps i tots junts.

iruNa ha dit...

Explicat d'aquesta manera ho entenc millor. Però continuo pensant que aquesta idea ve donada pel model de societat vigent. El que ens hauriem de preguntar és el significat de la paraula "felicitat". El que són els diners i el que signifiquen per les nostres vides ja prou que ho sabem! Suposo que la felicitat, entesa des del punt de vista d'una ideologia de vida basada en el tenir, es pot entendre com l'expliques tu. Els diners són el material per construir-la, hi estic dacord. Però significa alguna cosa més? Crec que també és possible aconseguir la felicitat sense els diners, però no en el món que vivim. Tot i que estic dacord també amb el comentari del Marc... no sé si existeix una felicitat com un estadi permanent. Res no és permanent, ni la pròpia vida, que té data de caducitat.

Wostin ha dit...

Estic del tot d'acord, els diners no són el fi, sinó el mitjà per aconseguir d'altres coses, els materials, com bé dius.

No tinc ni idea de com acabarà el moment actual, però humilment penso que som al davant d'un canvi de cicle. Aquesta és la última dècada de capitalisme voraç? qui sap, però una mica de moderació ens convé, això si. Sigui com sigui, vivim en una societat que gira entorn dels diners, i com més en tinguis millor... et donen molta més llibertat d'acció (o això diuen!! :P).

Bones festes Efrem ;)

Jobove - Reus ha dit...

És increïble que la natura demani a crits ajuda, però més increïble és que ningú l'escolti !!bones festes!!

L'home del sac ha dit...

Hi ha cases i fins i tot materials, que no es poden comprar amb diners... Potser hi ha gent que tenint coses que es poden comprar amb diners ja en tindrà prou, però no és el meu cas ni el de molts.