ah, i sentiu-vos ben lliures en participar



dimecres, 26 d’agost del 2009

Que la culpa sigui dels altres no surt gratis

La gran farsa de l'educació. La gran farsa de la bona educació que l'educació és bona en sí mateixa, el mur pendent d'esmicolar, el mur que pretenc esmicolar. Perquè la bona educació porta en si una llavor de la gran hipocresia que poc a poc va engendrant el ressentiment, que fructifica en les manies, les dèries, les amargacions més pròpies del Perro del Hortelano i les seves evidents rabietes. Poca cosa omple el cistell de la vida d'aquell qui s'amoïna per la bona educació, sobretot per la dels altres: quan et creus un conte l'acabes explicant a tothom qui passa pel teu costat. Qui s'amoïna per la bona educació ha trobat i caigut i agafat una perverssíssima distracció, autodestructiva i enemiga de la vida que crida la plenor que se sacia dels instints. Creure en la bona educació i fer-ne d'aquesta el teu escut i espasa, és una inversió segura en valor de dolor i malestar perpetus. Ser massoca fent veure que no ho saps, creant-te el pitjor dels enemics a dins teu, el ressentiment. I després venen les malalties, i el decaure, i creus que és estrany. Realment creus que és estrany? No és gens estrany! El ressentiment se't menja les defenses, mates així la teva millor defensa. Que la culpa sempre sigui dels altres no surt gratis.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que no existeix La Bona Educació.

Però també crec que cal ocupar-se de l'educació quan toca.

Però aquí la responsabilitat (és una altra manera de dir 'culpa') de l'educació és d'un mateix i no dels altres.

Per exemple, mira't... ara el responsable de la teva formació en gran part ets tu. Et toca moure fitxa. També et tocarà, i molt més intensament, si algun dia tens fills.

Etcètera.

Aprofito per treure'm el barret davant de tots els pares i mestres que treballen amb tota la seva ànima, vocació i capacitat per intentar pujar les noves generacions amb una educació millor. I per escopir a la cara dels que passen del tema i donen la culpa als mestres, als pedagogs o a la falta de recursos.

Anònim ha dit...

Aquesta educació, una farsa? Molt bé, doncs escull-ne una altra. Tu mateix, no? Ara ja pots triar, no hi ha excusa.

:)

Efrem ha dit...

L'has clavat:

Escull una educació: tu mateix, no?

Sí!!!

Pel que fa a la resta estem d'acord.

Tumbaíto ha dit...

Estoy convencido de que la oferta crea la demanda.

Evocacions ha dit...

Gratis no srt, certament, però a alguns els surt ben barat; entre ells, al senyor conseller. La bona educació ja no existeix, i no estaria malament que la gent saludés, per exemple

Agnès Setrill. ha dit...

Jo pensava que més aviat et referies a que aguantar la mala educació et posa malalt. A mi em passa.

La bona educació cal respirar-la, veure-la d'aprop, amb una bona dosi de cultura i intel.ligència, és molt més fàcil que hom l'absorveixi. Molt més que seguint normes estipulades i escrites.