ah, i sentiu-vos ben lliures en participar



diumenge, 5 de desembre del 2010

Matrimoni homosexual

El pitjor dels insults que hom pot fer a la memòria de Crist és autoanomenar-se'n seguidor i barrar els peus a l'amor, o erigir-se en representant del seu poder i impedir el matrimoni entre dues persones que s'estimen. Que Déu els tregui tanta bilis negra!

7 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

posar traves a l'amor; què patètics

Maspons ha dit...

Tutambé fill meu" t'has deixat enredar?
Qui posa trabes? L'únic que diuen és que no es pot dir matrimoni a la unió de dos mascles o dues femelles. Ho diu com el 99 per cent de països civilitzats. Zapatero no ha sabut que més fer per distreure el personal.

Efrem ha dit...

El dia que l'Esgésia casi sense discriminar per raons sexuals em creuré que el seu major interès és l'amor, fins aleshores: homòfoba, masclista i racista, que tot són diverses perspectives de la mateixa qualitat espiritual; del mateix neandertalisme que dóna lliçons d'amor quan és incapaç fins i tot de comprendre'n la seva part fonamental: EROS és força unitiva, no pas separadora o classificadora (que n'és justament la contrària). Els poetes promovient l'amor, i per això Plató els va fer fora de la ciutat, perquè la política no es pot barrejar amb l'amor; l'escolàstica agafà les regnes d'aquest filosofia i fins avui. Diferenciar sexes va precisament en la segona línia, la de separar per a fer la política (interessada, mai és general) en comptes d'ajuntar per fer l'amor, que sí que busca unió universal.

No és així? Potser no ho he entès bé. En tal cas explica-m'ho tu, si és que ho entens d'altra manera; de veritat que vull entendre la postura de l'Església i que el meu desig és creure que realment el seu primer interès és l'amor i no la política.

Efrem ha dit...

Tots som iguals davant de Déu, no obstant, els que el representen oficialment veuen diferències i per això no permeten un matrimoni entre iguals, només entre diferents: classificació, política!

Efrem ha dit...

I per rematar, una frase d'un poeta castellà del qual no recordo el nom: mejor será poetizar la vida antes que politizarla.

Truman ha dit...

El millor del cas és com ens la pretenen colar, fent-nos creure que en aquest cas el significant no relativitza el significat. “Ui no,no... feu el que vulgueu, gais i lesbianes, però no el podeu dir matrimoni...” El llenguatge fa polítiques les coses, si ho anomenem “matrimoni” es normalitza un fet que a l’església posa malalta. Si l’anomenéssim “caca” segurament no tindria tantes reserves. Significat i significant s’adequa més en aquest cas al seu pensament homòfob

Efrem ha dit...

Molt encertat, Truman, certament el llenguatge conforma (dóna forma a) la realitat.