ah, i sentiu-vos ben lliures en participar



divendres, 15 de maig del 2009

Perquè l'alè ens arriba del passat, i no del futur.

En tota lluita (i la vida ho és) crec que és més sa i desitjable el fet de recordar els avantpassats que no pas el d'imaginar les generacions futures. Té més força motivant pensar l'esforç de l'avi que no pas el benestar del nét.

8 comentaris:

Evocacions ha dit...

I, a més a més de ser més motivador, més sa i més desitjable, és més segur i té el 100% de probabilitats d'acomplir-se. El futur té massa bona premsa, i no se la mereix. Bon cap de setmana

kweilan ha dit...

A mí també m'agrada recordar l'esforç dels avis...

Anònim ha dit...

Vols dir? Potser ets massa jove encara...

Jo crec que cada època de la vida té les seves coses importants. De jove poden ser els avis. De vell, els néts.

Salutacions cordials.

Ferran Porta ha dit...

I què tal si anem fent ullades al passat mentre mirem de reconèixer el futur, per construir un present en equilibri?

Tals ha dit...

que jueu i benjaminià t'ha quedat ^^

zel ha dit...

Cordills, Efrem, avui m'has fet plorar... poca gent és així de sàvia, per escoltar la veu dels qui ens han precedit...Petons, noi, la vida és teva!

Efrem ha dit...

Drac, no tinc cap dubte que pels avis és més important el net que l'avi. Però el que volia dir és que hi ha una motivació especial que ve de veure l'esforç dels que t'han fet a tu... una mena de necessitat de reivindicar-los i de donar-los les gràcies simbòlicament, que no hi és quan pensem en els que vindran. Em ve al cap el país, Catalunya, els que lluitem per la independència, en la lluita trobem més "mongeta màgica" pensant en l'esforç del 1714 que no pas en el benestar del 2200.

Ferran, t'ha quedat molt literari, i 100% encertat! El Barça, per exemple, motiva més pel futur que pel passat :)

Tals, u are a fucking genius! Vaig escriure això mentre llegia a Benjamin inspirat en alguna frase seva de les "Tesis sobre el concepte d'història". Però no entenc perquè m'ha quedat Jueu, osigui, què té a veure aquesta concepció amb el judaisme, que creu i actua esperant el futur messies.

Zel. Gràcies! Potser ja tenies l'ànim molt susceptible, i la lectura només va ser la gota que va fer vessar el got...!

Merci a tots pels vostres comentaris.

Noctas ha dit...

Ets un conservador Efrem., per suposat que la tradició no s'ha de menyprear mai., tots aquests que tenen vena de revolucionaris 8(Antibolonias inclosos) millor que es fumin un canelo, es calmin, i comencin a pensar en l'esforç que han hagut de fer els seus avantpassats perquè ells puguin estudiar i protestar!!!