ah, i sentiu-vos ben lliures en participar



dimarts, 5 d’agost del 2008

El millor turista de xancla i torrada

L'altre dia vaig acabar en una d'aquestes discoteques de can guiri, el lloc està envoltat de pubs i forma un complexe etílico-festiu perfecte pels turistes de sol i xancla que venen a torrar-se a la nostra terra, tot el complex està tenyit de ros i sembla propietat quasi exclusiva d'ells. Vaig adonar-me que fins i tot el DiscJockey era guiri i els hi parlava en guiri als guiris que li ballaven la música d'estil hard-techno a un ritme tan frenètic i brutal com enganxós i alegre alhora. Tot completament guiri, guiri holandès.

A la discoteca, els holandesos em fan sentir molt petit perquè quasi tots em treuen més d'un cap d'alçada i esclar, estant en una discoteca plena de gegants i essent nosaltres més aviat baixets, et poden fer sortir una espècie de complexe d'ibèric, molt estrany. El dia que els cuinaven es devien passar amb el llevat o alguna cosa així, perquè no és normal! Però vaja, que els holandesos, malgrat ser tan talossos són els europeus que millor em cauen. Tots els estius menys aquest he treballat en l'hostaleria, i indiscutiblement són ells els més simpàtics de tots els turistes, amb els holandesos hi he sortit més d'un cop de farra i fins i tot m'hi he fet amic, són d'una bona pasta realment excepcional. Les seves ganes de festa són incommensurables, però el seu saber estar, respecte i nivell cultural també són cosa d'admirar. Tenen tanta alegria com els andalusos i tanta cordialitat com els japonesos, a més, destil·len generositat: mai ho dubtaran a l'hora de convidar-te a una cervesa.

Un deu, doncs, pels turistes holandesos.

9 comentaris:

Aixxxxx ha dit...

Jo no m'ho he passat en lloc tan be com a Amsterdam, o sigui que també penso que els holandesos són genials.

Ferran Porta ha dit...

No n'he conegut gaires, així que em quedo amb la teva decripció de l'holandès mig.

A endevinar quina tipologia de guiri és totalment el contrari dels holandesos ens atreviriem tots a jugar, oi? O molt m'equivoco o em sembla que els anglesos s'enduen la grossa. Alguna experiència personal que ho ratifiqui o ho negui? Com has treballat en hostaleria, potser t'has trobat amb prou casos com per poder jutjar...

Laura Ruiz ha dit...

Buah, encara que no m'agrade generalizar, en aquest cas vaig a donar-te tota la raó.
Jo visc a Altea, ciutat veïna de la gran i turística urbe de Benidorm i puc donar fe que com els Holandesos (i gran part dels alemanys) caps!
No hi ha punt de comparació en els turistes d'altres nacionalitats com ara els anglesos. Ja he dit que no m'agrada generalizar, però ací al País Valencià, la major part dels turistes anglesos que hi venen, són d'aquelles persones que et miren per damunt del muscle. Ara, els caps de setmana durant l'estiu jo curre en un restaurant i puc dir-te que també hi ha anglesos d'allò més simpàtics i cordials. Per cert, segons la meua opinió, un altre 10 als nòrdics xD

Ara, allò millor de tot, és que pirem nosaltres de vacances i no preocupar-nos per quins són els bons turistes i quins no! ^^ xD

Efrem ha dit...

Ferran, jo prefereixo els anglesos abans que els espanyols o els francesos marroquins! Són com màquines d'embrutar i d'una impaciència superva! A més, els darrers són molt, però que molt delicats a l'hora de menjar. Uff...!!!

Hi ha molts anglesos que són una mica prepotents, però així en general amb mí tampoc s'han portat malament.

Bettie ha dit...

jo prefereixo als anglesos tame...

Jesús M. Tibau ha dit...

Posats a triar, les holandeses.
;-)

Anònim ha dit...

Coi, em pensava que havia deixat un comentari, en què deia que els holandesos que he conegut (a Holanda sobretot) sempre m'han fet sentir còmodes. Potser ens hi assemblem força.
Salut.

Cristina ha dit...

Tot i que no et porto la contraria amb que els holandesos són uns guiris entranyables, m' encanten els francesos, aquell accent que posen a l' intentar parlar el català és genial! A més són simpàtics i tenen paciència.

Un petoneeet!

Esther del Campo ha dit...

No tinc el plaer de conèixer ningú dels països baixos. No et puc dir què tal es comporten com a guiris, i mira que a Salou, a prop d'on visc, ara mateix estan en plena invasió :)

Ja t'aniré llegint!! Molt bon bloc, de veritat, i sobretot, els textos, els he trobat molt bons!!!!
P.d. visca la fornada del 87, que jo també en formo part, hahaha